آدم

من وافکارم

آدم

من وافکارم

عضویت سایت آری

عضویت در سایت ها


خیلی وقتا میشه لنگ یه فایل ، نرم افزار یا یه لینکی و بعد ازچندساعت سرچ و در به دری تو گوگل بلاخره به یه سایت فروم ( انجمن ) میرسی که دقیقا درباره همون چیزی که دنبالشی یک لینک مفید گذاشته ، اما تا اینجا فقط ۶۰ درصد راهو رفتی  تا می خوای کلیک کنی می بینی که با فونت و رنگ چندش آوری نوشته : « برای مشاهده لینک ابتدا باید وارد سایت شوید و یا اگر در سایت عضو نیستید باید ثبت نام کنید !  
                                                                                                                   



 اون لحظه میخوای  هر چی دم دستته رو فرو کنی تو صفحه مانیتور ! اما این ثبت نام در وب سایت چه ضرورتی داره ؟  حتی اگر کاربر چند ساله اینترنت هم هستید توصیه می کنم حتما این مطلب رو تا آخر بخونید !


 ثبت نام در سایت ، رو میشه از دو جنبه بررسی کرد ؛ یکی از دیدگاه کاربر عادی و دیگری از دیدگاه کاربران حرفه ای . کابران حرفه ای ( برنامه نویس ها ، متخصص های کامپیوتر و شبکه و … ) دلیل ضرورت ثبت نام کاربران در یک وب سایت رو به طور کامل می دونن اما خیلی از کاربران عادی اینترنت یا نمی دونن منظور از ثبت نام در سایت چیه و یا اینکه بدون اطلاع از دلیل ثبت نام در سایت ، فرم ثبت نام رو پر می کنن و در اون سایت عضو میشن تا فقط بتونن به امکانات سایت دسترسی داشته باشن !

به طور خلاصه و قابل فهم باید عرض کنم که ثبت نام در سایت یعنی ثبت مشخصات منحصر به فرد یک کاربر در بانک اطلاعاتی یک وب سایت . موقع ثبت نام در سایت شما به یک ایمل نیاز دارید تا از طریق اون ایمیل بتونید هویت خودتون رو تایید کنید . بعد از ایمیل در فرم ثبت نام سایت مورد نظر یک گزینه اجباری دیگه وجود داره با عنوان Password یا رمز عبور برای جلوگیری از ورود سایر افراد به حساب کاربری شما ! در فرم ثبت نام برخی از  سایت ها ممکنه گزینه های دیگه ای هم وجود داشته باشه مانند : سن ، محل اقامت ، شماره تماس ، عکس ، تاریخ تولد و … اما این گزینه ها در اکثر سایت ها اجباری نیستن . ثبت نام در سایت یعنی ساخت یک حساب کاربری منحصر به یک کاربر . این حساب کاربری شامل یک سری اطلاعات  کلی درباره اون کاربره .
چرا ثبت نام درسایت
هر چی گشتم نتونستم چیزی درباره تاریخچه ثبت نام در سایت ها  پیدا کنم اما خب خیلیم مهم نیست . چیزی که مهمه اینه که بدونید چه چیزی باعث شده تا ثبت و دسته بندی اطلاعات کاربران ضرورت پیدا کنه . دلایل و انگیزه صاحبان سایت ها از ثبت نام کاربران در وب سایت ها شون متفاوته که ما به مهم ترین دلایل اجباری بودن ثبت نام در برخی سایت ها اشاره می کنیم :
■ مهم ترین عامل تکرار ورود اطلاعات و دسترسی بسیار سریع و دقیق
مهم ترین دلیل و اساس علمی ضرورت ثبت نام در سایت مسئله دسترسی و طبقه بندی اطلاعاته . وقتی شما برای اولین بار وارد یه سایت میشین اون سایت (نرم افزار مدیریت محتوی اون سایت) هیچ ذهنیتی درباره نیاز ها و خواسته های شما  نداره ! یه وقتی هست شما فقط می خواید اطلاعات یه سایت رو بخونید اون موقع ضرورتی نداره که سایت شما رو شناسایی کنه اما اگر بخواید مطلبی رو ارسال کنید و یا دیدگاه تون رو بیان کنید ، لازمه که مشخص بشه چه کسی این دیدگاه رو ارسال کرده ! حالا یا باید هر دفه که وارد سایت میشید و میخواین یه دیدگاهی ارسال کنید نام و مشخصات تون رو هم وارد کنید و یا اینکه در اون سایت عضو بشید و هر چنتا دیدگاه که دوست دارین ارسال کنید که در این حالت دیگه نیازی نیست مشخصات تون رو هر دفعه وارد کنید چون این مشخصات قبلا ثبت شدن . یه مثال بسیار ساده و کاربردی سایت های پرسش و پاسخ و یا تالار های گفتمان هستن . اگر در این جور سایت ها عضو نباشین ( با فرض اینکه امکان پرسش و پاسخ به صورت مهمان هم فراهم باشه ) باید برای هر فعالیتی ( چه پرسش سوال و چه پاسخ به سوال دیگران ) مشخصات تون رو هم وارد کنید ! اما اگر در این سایت ها عضو باشین فقط کافیه یک بار وارد سایت شین یا به اصطلاح Log in کنید و بعدش دیگه هر فعالیتی داشته باشید به طور اتومات با مشخصات شما نمایش داده میشه .
■ اطلاعات آماری و ردیابی کاربران
یکی از مهم ترین و ضروری ترین دلیل اجباری بودن ثبت نام در برخی وب سایت ها جمع آوری اطلاعات آماری از کاربران اینترنته . سرمایه دارا و سیساتمدارا هر روز از ابزار های جدیدتری برای ردیابی افراد استفاده می کنن .  جمع آوری اطلاعات آماری  ابعاد مثبت و منفی زیادی داره . بدون تردید از همه این اطلاعات استفاده خواهد شد ! به هر حال توصیه من اینه که اطلاعات شخصی تون رو به هیچ وجه در اختیار هیچ سایت غیر دولتی نذارین ! خیــــــــلیا تصور میکنن که اگر اطلاعات شون در اختیار دولت قرار بگیره خطر بزرگی تهدید شون میکنه اما اگه این اطلاعات به دست دولت های دیگه بیوفته هیچ مشکلی براشون پیش نمیاد ! لازمه بگم خدمت تون که اصلا اینطور نیست . دولت همه اطلاعات شما رو در بانک اطلاعاتی خودش داره و اصلا احتیاجی نداره که شما این اطلاعات رو در اختیارش قرار بدین ! اگر یه وب سایت دولتی از شما اطلاعات شخصی تون رو می خواد ( مثلا برای دریافت وام ) هدفش سازمان دهی اطلاعاته نه استفاده از سوء استفاده از اطلاعات شما . تاکید می کنم دولت همه این اطلاعات رو داره و پیدا کردن یک فرد برای دولت به هیچ وجه کار پیچیده ای نیست ! در واقع این کشور های خارجی کشور ایران هستن ( چه دوست چه دشمن )  که درباره شما هیچ اطلاعاتی ندارن . امیدوارم که متوجه منظورم شده باشید .خواهش می کنم شماره ملی ، شماره شناسنامه و اطلاعات این چنینی رو در اختیار هیـــــــچ وب سایتی غیر دولتی نذارید !
■ محدود کردن امکانات سایت با هدف کسب درآمد
همونطور که عرض کردم نگهداری سایت هزینه داره ! هزینه سرور ، هزینه اپراتور ، هزینه افراد متخصص برای انتشار مطالب و … . خیلی از سایت های تجاری و حتی مجله های تخصصی با هدف کسب درآمد راه اندازی میشن پس علاوه بر تامیین هزینه ها باید درآمدی هم داشته باشن . دریافت مبلغی به صورت ماهانه یا سالانه به عنوان حق عضویت برای استفاده از سایت  یکی از مدل های کسب درآمد اینترنتیه ! ثبت نام در سایت یک متد ساده اما بسیار کاربردیه که این امکان رو برای مدیران وب سایت ها فراهم میکنه تا بتونن امکانات سایت رو فقط در اختیار کاربران ویژه قرار بدن .

با گسترش اینترنت کم کم متدهای مختلفی برای جمع آوری اطلاعات کاربران سایت ها به وجوداومد . برای پیاده سازی هر نوع متدی در ابتدا احیاجه که کاربران با علاقه و خواست خودشون اطلاعات فردی شون رو در اختیار سایت بذارن . این اطلاعات انقدر مهمن که هر سایتی به یک روش کلاسیک یا خلاقانه اطلاعات کاربران رو جمع آوری کنه . هدف از نوشتن این بند اینه که با دید بازتری نسبت به ثبت نام در هر سایتی اقدام کنید !


 شبکه های اجتماعی
دیگه الان همه می دونن منظور از شبکه های اجتماعی چیه اما مختصر و مفید بگم که شبکه های اجتماعی به سایت هایی مانند فیس بوک و یو تیوب و … می گن که کاربرا می تونن دور هم جمع بشن و جدیدترین مطالب رو با هم به اشتراک بذارن . فضول ترین نوع وب سایت ها  همین شبکه های اجتماعین که ریز ترین و شخصی ترین سوالات رو ازتون می پرسن ! سوالاتی که اگه یه غریبه تو اتوبوس ازتون بپرسه امکان نداره بهش پاسخ بدین ! شبکه های اجتماعی با یادآوری های مکرر یا بهتره بگم با مزاحمت های مکرر شما رو وادار می کنن تا به همه سوالات شون پاسخ بدین . مدرسه ات کجا بود ؟ دانشگاهت کجاست ؟ اون فامیلیته ؟ این دوستته ؟ اون همکارته ؟ این سوال ها کاملا هدفمند طراحی شدن ! من توصیه ام اینه که فقط در صورت ضرورت در این سایت ها عضو بشین و اگر برای تفریح می خواین ازش استفاده کنید فقط شنونده باشید ! برای درک بهتر و کامل تر این مسئله توصیه می کنم پست « فیس بوک خطرناک است ، در نظر سنجی های فیس بوک شرکت نکنید » رو بخونید ! عضویت در شبکه های اجتماعی راه برگشت نداره !
■ سایت های پرسش و پاسخ و انجمن های اینترنتی یا تالار گفتمان Forum
سایت های فروم همون تالار گفتمان یا انجمن و جدیدا سایت های پرسش و پاسخ (حدود چند سال) که نسل جدید سایت های انجمن هستن ، مفید ترین و موجه ترین سایت ها برای ثبت نام کاربران هستن . شما در این اینجور جاها تا حد بسیار زیادی در امان هستین چون معمولا فعالیت های اینجور سایت ها کاملا علمیه . این سایت ها معمولا کمترین مشکل و مزاحمت رو بعد از عضویت براتون ایجاد می کنن . توصیه می کنم که حتما در چند سایت پرسش و پاسخ فارسی و انگلیسی عضو بشید تا اگه یه موقع سوالی براتون پیش اومد بتونید همزمان در چند سایت سوال تون رو مطرح کنید و زودتر و دقیق تر به پاسخ برسید .
هر وقت خواستین inbox ( صندوق دریافت )  ایمیل تون رو با  ایمیل های تبلیغاتی و اسپمبه گند بکشین  فقط کافیه تو یکی از این سایت های آگهی و نیازمندی یا فروشگاه ها ثبت نام کنید و ۲ روز بعد به ایمیل تون سر بزنید ! متاسفانه ( نمی گم همه چون واقعا همه اینجوری نیستن ) بیش از ۹۵ درصد سایت های تجاری ایرانی هیچ درک مشخصی از  روش ارتباط با مشتری ندارن و فکر می کنم مشتری یعنی ماشین پول ! به هر طریقی شده میخوان پول در بیارن ! توصیه می کنم برای کاهش این مزاحمت ها یه ایمیل در پیت بسازین و در فروشگاه ها و سایت های آگهی ازش استفاده کنید ! امکان نداره بعد از ثبت نام در سایت های فروشگاه آنلاین یا سایت های آگهی رایگان ایمیل تون پر از اسپم نشه!


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.